Европейският съвет ще обсъди днес на извънредно заседание искането на

...
 Европейският съвет ще обсъди днес на извънредно заседание искането на
Коментари Харесай

Спешно обсъждат в Брюксел 1 г. отсрочка за Брекзит

 Европейският съвет ще разиска през днешния ден на изключително съвещание настояването на Англия за пролонгация преди отдръпването на страната от Европейски Съюз.
Британската страна изиска отсрочване до 30 юни, само че през вчерашния ден ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск предложи едногодишен период. Според него този по-дълъг период би дал опция за преосмисляне на английската тактика. Туск предлага опция за " гъвкава пролонгация ", която да не трае повече от година и да предстои на преустановяване след двустранно одобрение на постигнатото съглашение за отдръпване сред Англия и Европейски Съюз.

В своето писмо до държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз във връзка днешната среща Туск означи, че Европейският съд е удостоверил опцията Лондон да отдръпна настояването за овакантяване на Европейски Съюз. Той добави, че преди да напусне, английската страна остава пълноправна страна от Европейски Съюз.

Туск написа, че английският министър председател Тереза Мей е поискала пролонгация до 30 юни. Досегашният ни опит, както и разделянето в английския парламент, демонстрират, че е малко евентуално одобряването на постигнатото съглашение сред Европейски Съюз и Лондон да завърши до юни, добавя той. По неговите думи пролонгация до юни би повишила опасността от нови краткотрайни отлагания и изключителни срещи на върха с къси периоди. Това би хвърлило сянка над работата на останалите страни от Европейски Съюз в идващите месеци, написа Туск. Той разяснява, че съществува и опция някоя последваща пролонгация да не получи утвърждение и по този начин да се стигне до инцидентна разлъка без уредени правила.

Той отбелязва, че до момента в който не напусне Англия остава пълноправна част от Европейски Съюз и останалите следва да се отнасят с Лондон с най-дълбоко почитание поради желанието да останат близки сътрудници. Нито една от страните не следва да се усеща унизена в този сложен развой, декларира той.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР